Снимка Булфото, архивНови правила за влизане в България. Считано от сряда,

...
Снимка Булфото, архивНови правила за влизане в България. Считано от сряда,
Коментари Харесай

Кацаров: От 1 септември ще влизат в България само някои граждани на държави от червената зона

Снимка Булфото, списък

Нови правила за влизане в България. 

Считано от сряда, 1 септември, от страни, попадащи в алена зона, на територията на България се позволяват и задгранични студенти, притежаващи виза вид „ Д “ за дълготрайно престояване за образование. Това подрежда министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров със своя заповед, издадена през днешния ден.

Припомняме, че възпитаници, студенти и докторанти, които живеят в Гърция, Турция, Сърбия, Република Северна Македония и Румъния и пътуват ежедневно или минимум един път седмично до България за образование, както и възпитаници, студенти и докторанти, които живеят в България и пътуват ежедневно или минимум един път седмично до Гърция, Турция, Сърбия, Република Северна Македония и Румъния за образование, се позволяват на територията на страната, без да е належащо да показват документи за COVID-19. 

Също от 1 септември Република Северна Македония, Черна гора, Република Косово, Република Казахстан, Съединени Американски щати, Света Лусия, Федерация Сейнт Китс и Нейвис и Ирландия попадат в алената зона. Това става с смяна в листата на страните по цветови зони, според който е избран редът за влизане в България.

От същата дата от алена в оранжева зона минава Италия, а от зелена в оранжева – Германия, Естония, Хърватия, Италия и Сан Марино. Румъния към този момент минава в зелената зона.

Със същата заповед се основава лист на страните, чиито документи за имунизация, проучване и преболедуване на COVID-19 се смятат за равностойни на цифровия Коронавирус документ на Европейски Съюз. Това са: Република Северна Македония, Република Сан Марино, Конфедерация Швейцария, Република Турция, Украйна, Държавата град Ватикан (само във връзка с издаваните документи за ваксинация).

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР